De ce sa investesti - Prime Transaction

index.html - {keywords1}- Cauti broker de actiuni? La Prime Transaction gasesti brokerul tau de incredere ... Am creat o modalitate simpla pentru ca tu sa ai acces la investitii bursiere.


Menu Prime Transaction Prime Transaction Acasă Cine suntem Echipa De ce noi Cariere Prezentare Prime in presa Ce oferim Deschidere Cont Online Tipuri de conturi si servicii Independence Vision Cont Discretionar Prime Flexible Comisioane Cum deschizi un cont Alimentarea contului de investitii Inainte de a decide De ce sa investesti Afla ce produs ti se potriveste Servicii pentru companii Finantare prin listarea la bursa Majorare capital social Consultanta in fuziuni, achizitii si divizari Programul de rascumparari actiuni proprii si stock option plan Emisiune de obligatiuni listate/nelistate Retragere de la tranzactionare Platforma - Arena XT Platforma analiza Instrumente Bursa de Valori Bucuresti Actiuni Dividende - Ce sunt, tipuri, calcul si impozitare Obligatiuni Titluri de stat Certificate Warrant-uri Instrumente derivate Informatii piata Rapoarte de analiza / informative Editoriale Raport zilnic Raport saptamanal Strategii de investitii bursiere Stiri bursiere Cotatii bursa TLV BVB FP BRD TRP SNP EBS SIF3 SIF1 RPH Finante personale Ce poti face cu banii tai Ce inseamna sa fii investitor Profil de risc Newsletter Educatie Totul despre active circulante si active imobilizate Investitii la bursa Ce este inflatia si ce efect are asupra investitiilor Fonduri de investitii sau administrarea discretionara? Impozitarea veniturilor din tranzactionare Price To Book Value - P/BV Earnings Per Share - EPS Price To Earnings - P/E Price To Sales - P/S Return on Equity - ROE Return on Assets - ROA Fibonacci Retracement MACD Indicatorul RSI: ce este si cum se interpreteaza Ponturi pentru investitii Contact Date de contact Vreau sa fiu contactat Intrebari frecvente login deschide cont RO | EN

De ce sa investesti

Ce oferim

Investitia in actiuni este o investitie ce are ca scop obtinerea de profit. Ea nu este o investitie garantata, ci reprezinta o optiune a investitorului, care incearca pe aceasta cale sa fructifice mai bine resursele financiare disponibile.

Intotdeauna, pe o piata financiara normala riscul asociat unei rentabilitati mai mari este la randul sau mai mare. Din acest punct de vedere, investitorul in actiuni trebuie sa cunoasca faptul ca profitul asteptat in urma unei investitii in actiuni nu apare totdeauna imediat si depinde de o multitudine de factori, dintre care cel mai important este succesul viitor al societatii in ale carei actiuni investeste.

Intrucat riscurile asociate investitiei in actiuni sunt semnificativ mai mari decat, de exemplu, al investitiilor in instrumente monetare, este necesar ca alegerea titlurilor ce vor fi cumparate sa fie facuta in urma unei analize detaliate si care sa ia in considerare factorii ce pot determina evolutii pozitive ale cursului de tranzactionare. Este bine cunoscut ca principalele surse de castiguri pentru detinatorii de actiuni sunt doua: dividendele acordate de catre emitent si castigurile din cresterea pretului actiunilor. Pe piata de capital romaneasca exista, inca, incertitudine privind politica de dividend a emitentilor (cu cateva exceptii), precum si mult eclectism in ceea ce priveste modalitatea de plata, lucruri ce impun ca micul investitor sa ia in considerare la momentul investitiei in actiuni nu doar castigul din dividende, care este partial impredictibil, ci si posibilitatea obtinerii de castig din diferenta de pret intre momentul cumpararii si cel al vanzarii.

Fiecare investitor va trebui sa isi stabileasca de la bun inceput obiectivele pe care le urmareste: ce asteptare de randament are, ce sume este dispus sa investeasca si, poate cel mai important, ce orizont de timp aloca investitiei. Este arhicunoscut folclorul care "pluteste" in jurul pietei bursiere. Se abunda in exemple radicale privind averile castigate sau pierdute pe bursa. Un investitor realist ar trebui sa isi seteze o asteptare de crestere anuala a portofoliului de actiuni care sa nu depaseasca dublul dobanzii bancare. Evident ca in numeroase situatii realitatea depaseste tinta initiala, insa asteptarile prea optimiste pot determina un comportament prea riscant sau o doza prea mare de lacomie. Evident ca investitorul va trebuie sa isi seteze si o limita acceptabila de pierdere raportata la suma initiala.

Este mai mult decat recomandabil ca sumele investite sa provina din bani dispensabili. Este contraindicat sa se investeasca bani obtinuti prin finantare bancara sau personala. Poate ca cel mai sanatos dicton, din acest punct de vedere este urmatorul: "Investeste atat cat iti poti permite sa pierzi".

De cea mai mare insemnatate pentru reusita investitiei in actiuni este stabilirea unei perioade de timp suficienta pentru fructificarea investitiei. Se recomanda un interval de minim de sase luni pe care investitorul sa il poata aloca resurselor financiare mobilizate spre piata bursiera, varianta optima fiind ca acest interval sa fie de peste un an.

O alta variabila importanta a reusitei fiecarui investitor este descifrarea corecta a profilul de risc propriu. Profilul de risc incearca sa identifice modul in care fiecare individ intelege riscul. Discutia cu un broker poate elucida tipul fiecarui investitor, iar experienta primului an de activitate este clarificatoare in acest sens. In general reusesc cei care isi seteaza investitiile cat mai aproape de zona proprie de confort. Apetitul redus sau ridicat fata de risc va influenta, in decursul timpului, atat activitatea investitionala cat mai ales randamentele obtinute, hotarator fiind modul in care selectia actiunilor pe care se mizeaza este in consonanta cu propriul profil de risc.

10,000 +

Investitori

700 milioane +

Valoare tranzactionata

250 milioane +

Active sub administrare

25 +

Ani de experienta

Esti gata sa investesti?

Deschide cont Servicii pentru companii Finantare prin listarea la bursa Majorare capital social Consultanta in fuziuni, achizitii si divizari Programul de rascumparari actiuni proprii si stock option plan Emisiune de obligatiuni listate/nelistate Retragere de la tranzactionare Tipuri de conturi si servicii Prime Independence Prime Vision Prime Flexible Platforma - Arena XT Platforma analiza Comisioane Suport Cum deschizi un cont Alimentarea contului de investitii Inainte de a decide De ce sa investesti Afla ce produs ti se potriveste Profil de risc Finante personale Informatii Piata Rapoarte de analiza Raport zilnic Raport saptamanal Strategii de investitii bursiere Stiri bursiere Cotatii bursa Newsletter bursier Educatie Editoriale Ce este inflatia Price To Book Value Earnings Per Share Price To Earnings Price To Sales Active circulante si active imobilizate Cine suntem De ce noi Prezentare Echipa Prime in presa Cariere Contact Discuta cu un broker

Riscul asociat investitiei pe piata de capital poate fi definit ca fiind dat de posibilitatea de a pierde o parte din suma investita initial sau intreaga suma. In functie de tipul instrumentului financiar tranzactionat, pot aparea diverse riscuri specifice, cele mai importante fiind: riscul asupra emitentului, riscul de piata, riscul valutar (pentru instrumentele emise in alta valuta), riscul de lichiditate, riscul sistemic, riscul de insolventa, riscul de rascumparare anticipata (in cazul obligatiunilor), risc de volatilitate, si altele. Informatii suplimentare legate de riscuri pot fi consultate in Documentul de prezentare al societetii Prime Transaction din pagina legale .
Performantele anterioare ale unui instrument financiar nu garanteaza performantele viitoare ale acestuia.


S.S.I.F. Prime Transaction S.A. – Sediul social – Romania, Bucuresti, Str. Caloian Judetul nr. 22, sector 3, Cod Postal 031114; tel.: +4021.322.46.14, +40749.044.044, fax: +4021.321.59.81, email: [email protected] autorizata prin Decizia CNVM – 1841/17.06.2003;


© 2023 Prime Transaction S.A.

legale politica de confidentialitate termeni si conditii close inchide


Vestibulum venenatis

Fermentum nibh augue praesent a lacus at urna congue rutrum.

Etiam posuere

Praesent scelerisque

Vivamus fermentum nibh in augue praesent urna congue rutrum.

Etiam posuere

Donec dictum metus

Vivamus fermentum nibh in augue praesent urna congue rutrum.

Etiam posuere

Mauris vulputate dolor

Rutrum fermentum nibh in augue praesent urna congue rutrum.

Etiam posuere